Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Att resa kollektivt är krångligare – men jag pendlar gärna privat

Annons

Svar till insändaren "Jodå, Jonas Fors – det går utmärkt att pendla till Grängesberg" som publicerades i DT den 16/11:

Mitt minne av vad som sades i samtalet med journalisten är annorlunda mot hur det är återgivet i texten. Jag sade att kollektiva resor blir krångligare till och från Gruvkontoret för de som besöker vårt förvaltningskontor av olika anledningar. Det hade inte någonting med min privata uppfattning om att pendla att göra.

Jag har ingenting emot att pendla och har gjort det i många års tid. Jag har även pendlat mellan Ludvika och Grängesberg under en period. Jag trivdes bra med att arbeta i Grängesberg och jag hade inte några problem med resvägen dit.

Jag kan förstå reaktionerna som kommer till uttryck i insändaren utifrån det som står i artikeln. Även om det är felaktigt enligt mig så är det ju inget som framgår för läsare. Jag har mycket riktigt, vid tidigare tillfällen och i offentliga sammanhang, sagt att jag inte ser några hinder i att pendla till och från Grängesberg. Det står jag fortfarande fast vid.

Vad jag minns har jag även vid dessa tillfällen även berättat om att jag i över tio års tid pendlat längre sträckor än vad det handlar om i detta sammanhang. Jag hoppas att de som hört mig vid dessa tillfällen även känt att det inte bara är något jag sagt utan även något jag kan stå för privat.

Jag beklagar således att det i artikeln framstår som att vi uttryckt oss om att det är för långt att pendla till och från Grängesberg. Det är alltså inte mitt minne att någon av oss uttryckte sig på det sättet i mötet med journalisten.

 Jonas Fors, skolchef, Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons