Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Renovera först och satsa stort sedan"

Annons

- Vi har länge kämpat för upprustning av idrottsplatsen vid Hedslund, men inget har hänt. Prioriteringen borde i första hand vara renovering av de befintliga anläggningarna i kommunen, och därefter borde hela förslaget kring simhallen också ses över, anser Lars Lundblad, ordförande för IFK Rättvik.

- Det finns behov av en idrottsanläggning för inomhusbruk, där vi också kan erbjuda 2 800 kvad-ratmeter lokalyta till annat än idrott. Det är en betydligt bättre investering att satsa större på en Rättviks Arena för inte bara idrott utan för kommersiella evenemang, mässor, konserter, aktiviteter i samband med marknader till exempel, anser Lars Lundblad.

Att bygga allt på en gång och göra en bredare satsning direkt, skulle kommunen kunna tjäna på, anser han.

I idrottsrörelsens brev vill föreningslivet stärka idrottsrörelsen och bollsporterna, men även utveckla ishockey, kulturevenemang och andra aktiviteter som kan generera inkomster.

Enligt idrottsrörelsens skrivelse till projektgruppen, som utreder en eventuell simhall i kommunen, skulle en Rättviks arena ha 2 500 sittplatser vid konserter, 1 000 publikplatser vid ishockeymatcher, 500 publikplatser vid bollsporter och en utställningsyta på 2 800 kvadratmeter.

Lars Lundblad hoppas kommunledningen tänker efter före beslutet fattas och att andra investeringar också är nödvändiga i kommunen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons