Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena invasionen på Majorshagen

Annons

AME slog sig ned med datorteksbiten i Barkdalsskolan i mitten av 1990-talet. När nu verksamheten behövde mer utrymme samtidigt som Barkdalsskolan behövde utvidga sig lokalmässigt beslöt sig AME för flytten till Majorshagen.

Det innebär att Resurscentrum med serviceavdelning, Skogen men även Nålen tar sig in på tidigare fångvårdsanläggningen. Lägg därtill delar av snickeriet vid fågelklubbens lokal i Norsbro följer efter och tar plats i Majorshagens verkstadslokal.

AME hyr tre stora byggnader av Skoglunds. Lindeberg ser positivt på flytten. Att få hela AME samlat på samma ställe är positivt. Nackdelen i sammanhanget skulle i så fall vara avståndet från Leksands centrum för de arbetslösa.

- Vi håller på att titta på transportfrågan, säger Lindeberg. Här kan vi ha massor av aktiviteter. Skapa innehållsrika dagar för de arbetslösa som i slutänden ska få stärkande självförtroende.

Resursavdelningen omfattar runt 53 personer. Avdelningen samarbetar med kunskapslyft, företagarförening, arbetsförmedling och sociala sektorn.

Lindeberg tror på en positiv utveckling.

Det går till exempel att göra mer av Nålen och köket. I slutet av januari ska det mesta vara i funktion. Man jobbar vidare för ett samarbete med Arbetsmiljöservice, och kanske Försäkringskassan kan komma med i bilden vad det gäller långtidssjukskrivna?

Trygghet är nyckelord för många i arbetslivet. Lindeberg tycker det rimmar illa. Inom AME hänger anställningarna på en skör tråd. Ett år i taget är vad som gäller. Något för kommunen att fundera vidare på?

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons