Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religionsförföljelse av kristen förskola?

Annons

Stiftelsen Immanuel lämnade år 2003 in en ansökan om att få öppna en förskola med kristen profil, med avsikt att komma igång hösten 2004.

Det gick då inte att få plats med den nya förskolan i det årets budget, varför man uppmanades att låta ansökan kvarstå så att förskolan skulle kunna börja hösten 2005.

Men ansökan avslogs återigen. Därför lämnade stiftelsen in en ny ansökan i oktober 2005 för att kunna börja förskolan hösten 2006.

Under hösten 2005 och början av 2006 har budgetarbetet bedrivits utan hänsyn till Stiftelsen Immanuels ansökan. Vid barn- och skolnämndens sammanträde den 27 februari antogs den nya budgeten, som ett av de första ärendena efter diverse rapporter.

Ärende 28 på dagordningen var ansökan från Stiftelsen Immanuel. Majoriteten beslöt att avslå ansökan utan närmare motivering.

Vid samtalet framkom, som också nämns i media 28 februari, att ordföranden Mariann Nordlöf är motståndare till kristna förskolor.

Frågan vi som kristdemokrater ställer oss är om barn- och skolnämndens ordförande ägnar sig åt religionsförföljelse genom att aktivt motarbeta alla försök att få starta en kristen förskola.

BENGT HALLDORF (KD)

Mer läsning

Annons