Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordartad julhandel i Malung

Annons

- Att vi haft en rekordartad julhandel beror nog på många saker. Dels har vi ett bra samarbete mellan näringsidkarna här i Malung med aktiviteter som gör att vi försöker få Malungsborna att handla i den egna kommunen och där har vi lyckats mycket bra säger Ica-handlaren Kjell Olofsson i Malung.

-Malungsjakten, ett samarrangemang med Dalarnas Tidningar, blev mycket lyckad och bidrog till en ökad handel, säger Kjell Olofsson.

Han uppger att för hans del har julhandeln ökat varje år sedan han tog över Ica-butiken för tio år sedan. I år var ökningen cirka fem procent.

-Det är jag mycket nöjd med och vad jag förstår noterar också de andra köpmännen en liknande ökning.

-Det här gör att vi trots att det varit färre turister kan blicka tillbaka på den kanske bästa julhandeln någonsin, säger Kjell Olofsson.

När det gäller julhandeln sista veckan före jul har man ungefär lika stor omsättning som under Dansbandsveckan.

-Annars är juli den bästa månaden på året tillsammans med december för oss handlare i Malung, säger Kjell Olofsson, som då han tog över Ica-butiken hade sex anställda men som i dag sysselsätter ett 20-tal anställda.

-Det har varit en mycket positiv utveckling och Malungsborna är köptrogna. Vi har också många turister som åker till Sälenfjällen som kommer tilllbaka som våra kunder och handlar varje år, säger Kjell.

-Men naturligtvis hade julhandeln varit ännu bättre för många av oss handlare om det varit en riktig vinter med en massa turister till Sälenfjällen.

-Vi är faktiskt mycket beroende av att det finns snö i Sälenfjällen inte minst bensinmackar och näringsställen men också affärerna i Malung, säger Kjell Olofsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons