Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklambyrå flyttar in i gamla Palladium

Annons

Att Le Mandarin/Stora hotellet ska bli lokaler för kommunala tjänstemän har beslutats tidigare. Men när det gäller Palladiumbiografen har det varit frågetecken.

Fram till nu.

Sprida och fastighetsägaren Hushagen har tecknat ett femårigt avtal om lokalerna. Reklambyrån har i dag lokaler i Wasabryggeriet. Ett hål tas upp i väggen i Palladium och ansluter till de nuvarande byrålokalerna.

Byrån lämnar en del av de gamla lokalerna och expanderar in i Palladium. Där blir det mycket glaspartier.

-Vi förenar det gamla och det moderna, konstaterar Jon Svensson och säger att det här är ett sätt för byrån att vara kvar och expandera i Borlänge.

Personal ska nyanställas och man siktar högt. Kommunen har under lång tid arbetat för att få en användning av klassiska Palladium. Konferenslokaler, kulturverksamhet och bio har diskuterats. Men ingen idé har kunnat realiseras, främst av ekonomiska orsaker.

Uppgörelsen med Sprida innebär inte att en sådan framtida användning utesluts. Är det i framtiden möjligt att hitta en annan användning ska det vara möjligt.

- Det är viktigt att lokalen bevaras så att den möjligheten finns, säger Peter Hultqvist (s), ordförande i näringslivs- och planutskottet.

Under våren 2007 ska huset börja rustas upp och byggas om. Sprida har mest bråttom och kan ta de nya lokalerna i besittning hösten 2007. Kommunens del blir klar senare.

Kommunalrådet Nils Persson säger att satsningen gör att det blir folk i den här delen av stan.

-Nu är vi i gång med centrumsatsningen. Det är en viktig signal.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons