Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklam - ja tack

Annons

Vid Kullen bor drygt 15 familjer, som är fast boende i området. Dessa har en längre tid varit utan SDR Svensk Direktreklam AB:s tjänster. En del skulle kanske jubla över att slippa reklampapper i lådan, men företaget anlitas även för att skicka ut sådan information som busstidtabeller och annat.

-Reklamen är väl inget man saknar. Men samhällsinformation, som den om övergången till digital-tv behövs däremot. Härute har vi ju inte bredbandsalternativet.

-Det känns lite snedfördelat att vi blir utan sådant, även om vi ligger lite vid sidan av allfartsvägarna.

Genom sin syster, som bor i Sunnansjö har Anna-Karin kunnat stämma av på ett ungefär när SDR slutade leverera till Kullen. Det skedde någon gång i våras.

Anna-Karin ringde till SDR och fick av en anställd där veta att Kullen strukits ur företagets papper. Den anställde ordnade emellertid så att informationen om digital-tv kom fram ändå - genom att skicka det i kuvert med privatpost.

-När de anlitas för att skicka ut något sådant här, har de som uppdrag att leverera till alla. Men det har inte funkat, säger Anna-Karin.

Kullen hamnar under SDR:s Avestakontors distributionsområde. Platschef där är Magnus Olsson. Han känner inte till att orten skulle ha tagits bort från företagets distributionsområde.

-Vi har aldrig kört ut till denna ort någonsin. Varför vet jag inte. Det har legat utanför vårt distrikt, men det ska vi kolla upp nu i helgen.

Olsson säger vidare att Avestakontoret har kört ut direktreklam och annat till områdena runtomkring i 20 år, och aldrig hört något från Kullen förut om att de förbisetts.

Informationen om övergången till digital-tv skulle emellertid köras ut till samtliga 4,3 miljoner hushåll i Sverige.

-Det händer att områden där det varit sommarstugor förut och folk sedan blivit fast boende blir utan, spekulerar Olsson.

-Sådant får vi aldrig reda på, såvida de inte hör av sig till oss själva. Vi har inga sådana register. Vår kille, som kör där på söndag får åka ut och kartlägga lådorna och kolla området, avslutar Olsson.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons