Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt och Wallström firar EU

Annons

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och EU-kommissionären Margot Wallström (s) gör gemensam sak för EU:s skull. På Dagens Nyheters debattsida skriver de tillsammans om sin syn på den 50-årsjubilerande unionen.

"En globaliserad värld kräver ett starkt, öppet och dynamiskt Europa som kan leverera konkreta resultat", skriver de. Men ett EU som kan hantera ekonomi, miljö, jobb, immigration, demokrati och säkerhet kräver också förändring. Det finns bland annat fortfarande alltför många onödiga hinder för den fria rörligheten på den inre marknaden, anser Reinfeldt och Wallström.

Statsminister Fredrik Reinfeldt betonar att det är socialdemokraterna och de borgerliga partierna som har drivit EU-frågan i Sverige, och att nya regeringen vill visa större svensk aktivitet i EU.

TT: Men är debattartikeln att betrakta som en ny gemensam linje?

Wallström sade i går att den socialdemokratiska regering fört en "ängslig" EU-politik.

TT: Hur ska den här regeringen bli mer oängslig?

TT: Men frågorna om EU:s framtid splittrar ju också flera allianspartier?

Fredrik Reinfeldt säger att initiativet till artikeln kom från regeringen, men att Wallström genast nappade. Att han i förra veckan andades kritik om att hon ska arbeta för socialdemokraterna inför nästa val, tonar nu statsministern ner.

TT

Mer läsning

Annons