Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnkaoset i Skåne krävde dödsoffer

Annons

Banvallar och vägar kollapsade när skyfall och trafikkaos drabbade Skåne. En kvinna hittades död i en vattenfylld bil. Men enligt SMHI är det värsta över.

Kvinnan, som troligen är i 75-årsåldern, hittades död i den vattenfyllda bilen på Kroppavägen vid Ödåkra intill E|4 på morgonen. Förbipasserande på E|4 larmade SOS Alarm om att en bil stod nästan helt under vatten på vägen. Bara 30 centimeter av bilen syntes ovanför vattnet, enligt Mikael Persson, informatör på Skånepolisen. Det är oklart om kvinnan drunknat eller dött av sjukdom.

En annan olycka inträffade under kvällen vid Kronetorp i Burlöv. En ensam bilist körde in i en bil med en familj med fem personer, som fastnat i en av de många köerna orsakade av regnkaoset. Ingen ska ha skadats allvarligt.

På kvällen var ett 20-tal vägar avstängda och på dubbelt så många var framkomligheten begränsad. Störst problem rådde på E|6 och andra stora leder i Malmö. På E|6 rasade vägrenen ihop mellan trafikplatserna södra och norra Landskrona, norrgående riktning.

På kvällen drog ovädret in över nordvästra Skåne, och flera länsvägar i Göingetrakten stängdes av. Prognosen var att samtliga vägar skulle kunna öppnas för trafik på i morgon kväll.

Också tågresenärerna drabbades av ovädret. Vid lunchtid stängdes båda spåren mellan Helsingborg och Landskrona av efter att vattenmassorna underminerat banvallarna norr om Landskrona. Landskronaresenärer fick i stället hoppa på och av tågen i närbelägna orter.

Prognosen var att ena spåret ska vara farbart vid femtiden i morgon bitti, det andra på måndag klockan tolv.

Även reningsverk fick problem med regnmassorna och hundratals källare svämmade över. Enligt SOS Alarm tycks problemen ha varit allra värst i Åkarp.

SMHI:s prognos gav trots allt hopp om bättre väder i helgen och början av nästa vecka. Under natten väntas ovädret fortsätta norrut.

TT

Mer läsning

Annons