Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnig dragspelsfinal i Mellsta

Annons

Gunnar Isaksson och Irene Eriksson från Uppsala kom till campingen tidigare i veckan och blev lovade en bra plats. Nu fick de nöja sig med att ha ett sluttande förtält och utsikt över en nedtagen byggnadsställning.

- Det har varit mycket tjafs om platserna på campingen i år. Många har rest långt, men blivit förbannade och givit sig av. Det är nog sista året vi är här, sa Gunnar Isaksson.

Vid middagstid var det tomt på Mellstas dansbana under tältet, så då var det fel tid att få sig en sväng om.

- Fram emot kvällen blir det nog bättre. Vi kämpar emot regnet och jag tänker spela det som behövs för att få i gång alla, sa Gert Svensson, Borlänge.

I Gert Svenssons förtält var det desto muntrare. Givetvis är dragspelet och lite "spelolja" i form av några öl på plats. Till dragspelskompis hade han Karl-Axel Frisk, Falun, spelandes på en Ragnar Sundqvists Raggie Special, 1939. Plötsligt utbröt en prestigefull diskussion, a ´la Presley mot Steele, vem som är bäst av Calle Jularbo och Ragnar Sundqvist.

- Helt klart är det Ragnar Sundqvist. Även fast Calle Jularbo givetvis också är en gigant, sa Karl- Axel Frisk.

I ett närliggande förtält satt Sigrid Öjefeldt med make Conny Bäckström från Öland. Med en otrolig fingerfärdighet rev hon av flera komplicerade musikstycken, men blir till slut avbruten av verkligheten.

- Bara en låt till mamma, sen ska vi gå och diska, sa dottern Vanja sex år.

Foto: JANNE ERIKSSON

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons