Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet fyllde parken

Annons

- Man kan stänga Vasahallen och bada här istället, konstaterar Mattias Fröberg som arbetar för Hedemora - en levande stad.

I år har Sveaparken dränerats och gjorts om för att förebygga de stora och envisa översvämningar som under många år bildat mindre sjöar i parken. Det hjälpte dock inte under helgens ihållande regn.

- Överskottsvattnet ska pumpas ut i dagvattensystemet, men i söndags slutade pumpen att fungera, säger Christer Elfving, ordförande för Hedemora - en levande stad.

Pumpen är underdimensionerad och har krånglat förut. Följden den här gången blev att den nedre av de två nya dammarna helt översvämmades.

- Förhoppningen är att pumpen ska kunna repareras under tisdagseftermiddagen, och det har egentligen inte uppstått några skador på parken.

På tisdagen fanns det leriga områden i Sveaparken men enligt Christer Elfving klarade parken Daldansen på ett bra sätt.

- Regnet vi fick innan Daldansen skapade inga problem och de såriga ytor man ser i dag hade vi nog räknat med skulle uppstå eftersom gräset inte hann ta sig.

Han menar att arbetet med att återställa parken efter Daldansen handlar om att fördela ett par lass grus och matjord samt att så nytt gräs.

- Det handlar om några timmars arbete som vi med avsikt inte utfört eftersom det varit för blött. Man ska också komma ihåg att vissa delar av parken inte är färdigställda än, säger Christer Elfving.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons