Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet flitig besökare

Annons

- Räknat per besökare har jag sålt mycket mer än jag brukar. De som väl tog sig hit har varit konstintresserade och väldigt kunniga, säger Malin Karlsson, utställare från Varberg.

Hon kan tänka sig att komma tillbaka till Rommehed nästa år om det blir en ny mässa.

Det råder ingen tvekan om att helgens dåliga väder har haft en negativ effekt på antalet besökare.

- Visst hade vi otur med vädret, men det har varit kul med de besökare som väl dykt upp. Utställarna verkar trots allt väldigt nöjda och jag ser ljust på en fortsättning av hantverksmässan, säger Calle Bergh, arrangör.

140 olika utställare har valts ut av en kunnig jury för att få vara med på hantverksmässan. Mässans arrangörer räknade med över 10 000 besökare för att arrangemanget skulle gå runt. En av de blott 5 000 personerna som trotsade regnet och gick runt bland utställningsstånden var Anette Sonebrink från Ekshärad i Värmland.

- Jag är i Dalarna och hälsar på några bekanta. Eftersom jag är väldigt intresserad av konst åkte jag hit. Det har funnits mycket fint och jag har köpt hemmagjord marmelad och handgjord keramik, säger hon.

Borlänge var hantverksmässans sista anhalt och tidigare i år har städerna Båstad, Ljungskile och Borgholm på Öland besökts.

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons