Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn spelar ingen roll

Annons

Mulet, småruggigt och fint dugg-regn. Dags för hemmamys och Fia med knuff? Knappast, om du frågar golfarna.

- Vi har regnkläderna med oss, säger mamma Anna Eklund, som tagit med sig Simon och Amina till Samuelsdals golfbana för att träna utslag och chippning.

Det var nämligen uppspelning i tisdags för Simon och Amina som gått på knattegolf-kurs i sommar. Amina klarade uppspelningen med glans, medan Simon ville lite för mycket och misslyckades i utslagnings- och chippningsmomenten och nu måste spela upp igen.

- Jag tänkte hela tiden att jag måste klara det, jag måste, och då fick jag hela tiden toppträffar eller snedträffar, berättar han.

Nu står han bredvid syrran och matar bollar och det fungerar givetvis hur bra som helst.

Familjen Eklunds golfintresse började med att mamma Anna började spela för tre år sedan och nu har också barnen hakat på.

- Allting är kul med golf, det är en liten utmaning, säger Amina

- Det som är så bra med golf är att vi kan göra det tillsammans. En som har himla bra handikapp kan spela med en som har lite sämre, det spelar ingen roll, det är jättebra, säger Anna.

Men på frågan vad Simon och Amina helst av allt skulle vilja göra en gråmulen sommardag som denna blir svaret tveklöst - "titta på film".

- Men det får vi inte, avslöjar Simon kvickt.

- Näe, jag försöker ha lite restriktioner och hålla nere filmtittandet, säger Anna.

Något som hör småmulna dagar till är fiske. På bryggan vid Lilltorpet metar pappa Henrik Tysklind med döttrarna Sara och Linnea.

Det nappar bra och det finns gott om fisk i Vällan, åtminstone om man får tro familjen Tysk-lind.

Familjen har en liten båt som de brukar åka ut och fiska i. Sara berättar glatt om sommarens fiskelycka och visar hur stora gäddor och abborrar man fångat. Abborre är favoriten, helst serverad med potatis och stuvad spenat.

- Det är en mört, det kan man se på att den har röda ögon, konstaterar Sara snabbt efter att ha fått napp.

Hon och Linnea känner igen de flesta fiskar som de drar upp.

Dagens fiskafänge är småfisk av alla de slag. Kräftfisket hägrar och fångsten är tänkt att bli finfint bete i kräftburarna.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons