Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Dalarna inleder projekt – vill kombinera turism med spel

Region Dalarna inleder tillsammans med företaget Tension ett projekt där man vill kombinera spelindustrin med turistindustrin.

Annons

Projektet, som ska sträcka sig över två år, har som målsättning att Dalarna ska bli norra Europas ledande och mest spännande besöksdestination genom att använda så kallad gamification.

Gamification, eller spelifiering, innebär att man använder de mekanismer som finns i ett dataspel och överför dem till ett annat digitalt system som traditionellt inte hör samman med spelande.

– Spelindustrin och turistindustrin har minst två starka saker gemensamt och det är lust samt belöning, vi vill gifta ihop dessa två, säger Lotta Magnusson, länsturistchef på Region Dalarna, i ett pressmeddelande från Tension.

I projektet ska man använda gamification till att kombinera spelindustrin och turistindustrin genom information och utmaningar under och efter besöket i Dalarna.

"Vi ser fram emot att ta Dalarna till nya nivåer. Vi ser fram emot att fortsätta stå i framkant. Tillsammans skapar vi en unik upplevelse för våra besökare och turister." skriver Tension i pressmeddelandet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons