Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen slösar bort skattebetalarnas pengar

Annons

Gertrud Åström presenterar en ny myndighet, ett jämställdhetsverk, trots att statskontoret redan utrett och underkänt förslaget.

Förslaget kostar skattebetalarna ytterligare 100 miljoner kronor. Detta är slöseri med skattebetalarnas pengar, något som jag är mycket kritisk till. Varför använder inte regeringen de befintliga kanalerna?

Att skapa en ny myndighet som ska utvärdera andra myndigheters arbete är ohanterligt och innebär att andra myndigheter inte kommer till sin rätt.

I dag finns det 552 myndigheter och åtskilliga organisationer som arbetar med dessa frågor. Vi anser att förslaget är förkastligt och att pengarna borde ges till de befintliga organisationer som redan i dag arbetar i den riktningen.

Att bilda ett nytt jämställdhetsverk är kortsiktigt och dyrbart. Arbetet om jämställdhet ska komma underifrån. Vi hade gärna sett att kvinnoorganisationer, myndigheter, kommun och landsting har fått dessa pengar för att driva jämställdhetsarbete. Ännu en ny myndighet som ska bestå av 50 anställda är enbart ett politiskt jippo.

Det är inte långsökt att därifrån göra kopplingen till skandalen kring Centrum mot rasism vars uppdrag försummades till förmån för inredning eller verkningslös opinionsbildning mot en glassort. Låt de myndigheterna som redan har ansvaret få ha ansvar för jämställdhet. Slösa inte med medborgarnas pengar.

KATARINA GUSTAVSSON

Mer läsning

Annons