Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reebok satsar i Malung

Annons

Beslutet att Reebok kommer att flytta sitt lager från Västervik till Malung betyder mycket för Jofas fortsatta utveckling men också för Malung som kommun.

Det betyder att de cirka 110 arbetstillfällen som finns vid Jofa i Malung tryggas och redan under det här året, då flytten kommer att ske, blir det också ett tiotal nya arbetstillfällen i Malung. I första hand kommer anställda i Västervik erbjudas att flytta med till Malung.

- Det finns flera med mycket stor kompetens i Västervik och vi hoppas att några av dessa kan flytta med till Malung, säger ekonomichefen Lars Christensson.

- Vi är naturligtvis mycket glada över att vi lyckats få verksamheten till Malung men nu har vi ett mycket stort arbete framför oss när det gäller att visa att vi lever upp till de förväntningar som ställs på oss, säger Jofas Europachef vd:n Johnny Martinsson, som blir ytterst ansvarig för den nya organisationen.

Det var i juni förra året som Reebok International förvärvade The Hockey Company där Jofa och några andra av de mest kända hockeymärkena ingick.

I och med att Reebok blev ägare av The Hockey Company där Jofa ingick fick Reebok två verksamheter i landet och det är dessa som man nu samordnat med ett huvudlager i Malung. I dag har Jofa cirka 15 000 kvadratmeter lokalyta i Malung och nu behövs ytterligare några tusen kvadratmeter.

- Vi hoppas att hela flytten ska vara klar fram till slutet av det här året. Den här samordningen kommer i alla fall betala sig redan under ett år, säger Johnny Martinsson.

Reebok International har nu för avsikt att integrera Reebok Scandinavia och The Hockey Company (Jofa) och ambitionen är att maximera den styrka de båda företagen har på den Skandinaviska marknaden. Tillsammans blir det nya företaget en av sportindustrins större leverantörer. De tre sektionerna (Reebok, Hockey och Rocksport) kommer att drivas separat men med en gemensam effektiv distributionsenhet. Finans, logistik, kundservice, distribution samt viss produktion (det gäller ishockey) samlas till en enda enhet med sitt säte i Malung.

Att Malung vann den här "kampen" var viktigt. Hade inte ägarna beslutat att satsa på Malung hade Jofa förmodligen inom ett par år försvunnit från bygden.

- Visst kände vi lättnad när vi fick veta att det blev klart att satsningen sker i Malung. Det betyder enormt mycket för bygden. Framför allt märker jag redan att det spirar en helt annan framtidstro i bygden än tidigare, säger Malungs kommunalråd Kurt Podgorski.

När det gäller Reebok kommer man att bedriva sin verksamhet från sitt kontor i Bromma i Stockholm och då det gäller Rockport från det nyligen öppnade kontoret i Varberg.

I och med att beskedet kom på tisdagen blev det något av en glädjechock inte bara för de anställda utan också för hela Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons