Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebeller dödade under räd i Irak

Annons

Fyra amerikanska soldater och 24 rebeller har dödats i och runt den irakiska staden al-Tarmiyyah enligt den amerikanska militären.

En soldat dödades av rebeller som enligt militären attackerade hans patrull från en sunnimuslimsk moské. Efter attacken, som inträffade redan i torsdags, slogs en yttre ring om moskén samtidigt som amerikanerna försökte få tag på imamen.

Efter det att soldaterna hade upptäckt två beväpnade individer på taket till moskén beordrades alla ut ur byggnaden. De två männen stannade kvar på taket, medan 20 personer greps. Männen besköts senare från helikopter.

"Taket på moskén fick endast mindre skador", hette det i militärens uttalande. Armén ska sedan i maj ha fått många klagomål från närliggande baser om attacker från moskéområdet.

På fredagen dödades 13 rebeller, däribland en kvinna, under en räd som siktade in sig på ledaren av en al-Qaida-cell. Räden genomfördes öster om al-Tarmiyyah, en liten stad strax norr om Bagdad.

Soldaterna fick flygunderstöd sedan de beskjutits från flera olika byggnader och de som uppehöll sig där vägrade ge upp.

De fyra terroristerna, däribland en kvinna som var maskerad och svingade ett gevär, dödades av eld från flyg och krypskyttar, hette det i militärens uttalande.

Byggnaden de lämnat bombades, vilket ledde till en serie explosioner _ en indikation på att det fanns sprängämnen där.

Ytterligare nio rebeller dödades i en serie sammandrabbningar och tolv misstänkta rebeller greps under operationen.

En amerikansk soldat dödades av en vägbomb i Bagdad på fredagen, medan två andra dödades i torsdags, troligen genom en olyckshändelse.

TT

Mer läsning

Annons