Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvikstravet öppnar med lunchlopp

Annons

Förra året var Rättvikstravet pilotanläggningen för att testa det nya lunchspelet. Det blev ett ganska bra utfall och i år testas det nya spelet runtom i hela landet.

Under året kommer lunchloppet att köras fyra gånger. Tanken är att både de som är lediga och de som arbetar kan åka och äta lunch på travet och samtidigt spela, eller bara komma dit för att spela.

Rättvikstravets årspremiär sker nu i samband med Vasaloppet och förhoppningen är givetvis att locka några av skidåkarna att stanna till i Rättvik på hemvägen.

- I år blir det 17 tävlingskvällar och fyra lunchtävlingar, det är en liten minskning jämfört med förra året, berättar Anders Klasson.

Medias intresse för tävlingarna som genomförs i Rättvik innebär också en stor och värdefull exponering för både travet och kommunen.

- Bara TV4 sänder cirka fem timmar härifrån och sedan är det ytterligare sju till åtta timmars sändningar i TV4 plus, berättar han.

Statistik från förra året visar också att Rättvikstravet, för andra året i rad, är den kommun i Sverige där det spelas mest pengar på travet räknat per kommuninnevånare och år. Förra året var siffran 2480,48 kronor per kommuninnevånare, vilket är en ökning med 217,80 kronor från år 2004.

Dessutom är traveten betydelsefull arbetsgivare i kommunen och i år anställer man ytterligare en person.

- Vi anställer ytterligare en person på heltid, tjänsten tillsätts om två veckor. Den anställde ska arbeta med marknad och data och dessutom ska vi sälja en del av dessa tjänster till andra travbanor.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons