Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviksföretag får EU-miljoner till kompetens

Annons

Sedan i juni har 52 Rättviksföretag i ett gemensamt projekt analyserat sina företag. Allt för att hitta vägar för att höja företagets kompetens. Projektet har finansieras av EU-fonden Mål 3 under ledning av Närvik, Rättviks gymnasium och kommunens näringslivsenhet.

- Hela 52 företag i Rättvik nappade på projektet och har deltagit. Ett av de bästa resultaten i landet för hela den nationella satsningen, säger Titti Norling.

De deltagande företagen är allt från kommunens största, som Hedlunds, Dalhalla, Ica och de flesta timmerföretagen - till de mindre som fåmansföretagen Dala Chocklad i Rättvik och Detalj i Vikarbyn.

- Ett varierat utbud av företag. Därför är också behoven olika. En del byggbolag har exempelvis satsat på utbildningar för att bygga byggnadsställningar. Ett enmansföretag har satsat på att knyta mentorkontakter med specialister inom sitt område, säger Titti.

Företagen har sedan skickat in den färdiga analysen till Mål 3.

- Och alla har fått godkänt. I och med det är företagen nu sina egna projektledare. Pengarna för de olika satsningarna betalas ut av mål 3 i den takt som utbildningarna genomförs. Vissa har redan genomfört vissa delutbildningar, säger Titti Norling.

Under veckan genomförde projektdeltagarna en avslutning med utvärdering på Hotell Lerdalshöjden.

- Målet med detta är att företagen ska bli bättre och mer attraktiva som företag. För kunder såväl som för de anställda, säger Titti Norling.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons