Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviksbacken, Rättvik

Annons

Namnet till trots består inte anläggningen av bara en backe, utan sju olika nedfarter - en grön barnbacke, tre blåa och tre röda. Fyra av nedfarterna är upplysta och prepareras med snökanoner. Anläggningen innefattar även fyra liftar, ett barnområde och ett snowboardland med half pipe.

Barnområdet ligger alldeles intill serveringsstugan som utgör anläggningens centrum. Här finns barnbacken med tillhörande lift, i vilken barn och ungdomar upp till 15 år kan åka gratis. På barnområdet finns också en pulkabacke.

Vid serveringsstugan hittar man också skidshopen där man kan hyra utrustning, anmäla sig till skidskola och köpa liftkort.

Rättviksbacken erbjuder dock inte enbart lodrät skidåkning. Från anläggningens centrum, utgår även 10 kilometer öppna längdskidspår, varav 3 kilometer är upplysta. Känner man inte för skidor i någon form finns det möjlighet att hyra långfärdsskridskor för en tur på Siljan.

Ett säsongskort i Rättviksbacken kostar 1 250 kronor. Ett weekendkort kostar 350 kronor, 260 kronor för den som är under 15 år. Man har även flera specialutformade weekendpaket med boende i stugby. En möjlighet är att från torsdag till söndag bo i närliggande Fyrklöverns stugby, vilket kostar från 545 kronor per person, med liftkort inkluderat.

Mer läsning

Annons