Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilsen och trött duva är identifierad

/
  • Vilse. Duvan skulle flyga från Berlin till Belgien. Den kollapsade i Rättvik och har vårdats vid Rättviks smådjursutbildning de senaste två veckorna. Nu är ägaren lokaliserad.  Foto: Mats Laggar

Annons

Birgitta som själv är breduvekunnig kontaktade vänner i Belgien när hon i tidningen såg brevduvans identitetsnummer. Årets sommar har varit besvärlig för brevduvor, många har enligt experterna flugit fel på grund av de många och omfattande åskväder som drabbat kontinenten. Enligt experternas teorier påverkar spänningen i åskan duvornas navigering.

- Mina vänner forskade i saken och har nu lokaliserat ägaren till duvan. Jag har ännu bara pratat med mina belgiska bekanta - inte med brevduveägaren. Jag vet därför inte exakt var i Belgien den hör hemma - och vad som exakt händer med duvan, säger hon.

Duvan har haft stor tur. Som av ett ödes nyck kollapsade duvan bara ett hundratal meter från Rättviksgymnasiets smådjursutbildning, där duvan fått den bästa tänkbara vården.

- Kul att ägaren är lokaliserad. Duvan var nära döden när vi fick in den. Den är piggare har lagt på hullet. Den är fortfarande mager men ändå så pass pigg att den inte enkelt låter sig fångas. Vi har matat duvan med groddar, frön, ris, vete och så kallad papegojblandning. Den äter bra. Det är glädjande. Nu hoppas vi att den snart ska få komma hem. Vi väntar på kontakt från ägaren. Enligt våra uppgifter är duvan mycket saknad av sin ägare, säger djurskötaren Elin Wikström.

Mer läsning

Annons