Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man skadades i arbetsplatsolycka – fick spik genom pannbenet

På torsdagseftermiddagen inträffade en arbetsplatsolycka på en byggarbetsplats i Gärdebyn, Rättviks kommun. En ung man skadades av en spikpistol och fick en spik genom pannbenet.

Annons
En ung man skadades i en arbetsplatsolycka på en byggarbetsplats i Rättviks kommun på torsdagseftermiddagen. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och tagit spikpistolen, som mannen skadades av, i beslag.  Foto: Bertil Ericson/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

SÅ KÖPER DU PLUS

Arbetsplatsolyckan rapporterades till polisen vid klockan 15.34 på torsdagseftermiddagen. Enligt polisen hade en 18-årig praktikant skadats på en byggarbetsplats i Gärdebyn i Rättviks kommun.

Så här skriver polisen om händelsen: "Praktikanten hanterade en spikpistol och på ett okänt sätt har han fått en av spikarna skjuten in genom pannbenet ovanför näsroten. Han var vid fullt medvetande då han fördes med ambulans till Falu lasarett. Anhöriga är underrättade om händelsen".

Polisen på plats upprättade en anmälan om arbetsplatsolycka. Efter olyckan har spikpistolen tagits i beslag för teknisk undersökning.

På fredagsmorgonen uppgav 18-åringens skola att han behandlats för sina skador och att han mår under omständigheterna bra. Han kommer dock att bli kvar på sjukhus för observation.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons