Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två bränder i Rättvik under natten – polisen vill få in iakttagelser

Under natten och tidiga morgonen brann det på två ställen i centrala Rättvik, dels i ett flerfamiljshus och dels vid en skola.
Nu vill polisen få in iakttagelser från personer som kan ha sett något från de båda platserna.

Annons

Under natten och tidiga morgonen brann det på två ställen i centrala Rättvik. Nu vill polisen få in iakttagelser från personer som kan ha sett något från de båda platserna.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Peter och Linda fann varandra på kyrkogården när de sörjde sina partners– nu är de gifta och har företag ihop

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Under natten mot fredagen samt fredagsmorgonen brann det på två olika ställen i Rättvik. Vid klockan 06.33 på morgonen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus på Knihsgatan i centrala Rättvik.

Där konstaterades det att det hade brunnit i en större pappersrulle i tvättstugan i fastigheten. Ingen människa kom till skada.

Under tiden som räddningstjänsten jobbade med branden på Knihsgatan så fick de information av personal på Nyhedsskolan, som också ligger i centrala Rättvik. Enligt skolpersonalen skulle det brinna vid en lekplats/fotbollsplan vid skolan.

Enligt polisen kan denna brand ha startat redan vid klockan två under natten mot fredagen. Ingen människa har kommit till skada i den branden.

Polisen meddelar att båda bränderna är rubricerade som skadegörelse genom brand, eftersom det inte fanns någon spridningsrisk.

Nu vill polisen ha kontakt med personer som vet något om händelserna, eller som kan ha gjort iakttagelser från de båda platserna under natten och tidiga morgonen. Den som har upplysningar att lämna kan ringa polisen på telefon 114 14.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons