Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejbandet Wrong Channel i studion

/

Annons

Timmarna i replokalen har gett resultat. Och för att bara repat ihop i tre månader låter tjejerna riktigt bra. Eller i alla fall de hittills har spelat in i studion på Ungdomens Hus.

- Förut stod vi i en källare och spelade, men sedan kom vi hit och det är jättebra att vara här, säger tjejerna.

Bandet kallar sig för Wrong Channel och består av Anna Ehlis Möllberg på sång och elgitarr, Sandra Hinrichsen spelar bas, andre gitarristen heter Linda Andersson och bakom trummorna finns Caroline Claesson.

- Vi började repa här för tre månader sedan, men jag och Linda har spelat ihop i två år innan det här, berättar Anna.

De började sin musikaliska karriär med att spela covers med Britney Spears, men insåg snart att det inte alls var deras genre. De spelade sedan soundtracket från filmen Freaky Friday.

- Vi vet inte vad vi spelar egentligen. Någon slags punkrock är det i alla fall. Det är svårt att säga, säger Linda.

Tjejerna på gitarr gick inte många lektioner på musikskolan, utan har lärt sig själva att bemästra det sexsträngade instrumentet. I dag är det dags att få ner de tonerna i datan och likaså sången ska läggas i dag.

- Vi har fyra låtar vi spelar in, och det är mest Sandra som skriver texterna. Men vi hjälper till ibland så klart, säger Anna.

Tjejerna har kommit flera steg sedan de började på allvar för tre månader sedan. I lördags var de nämligen förband till Ebba Gold.

- Vi repade tio timmar dagen innan och folk tyckte att vi var bra, säger de allihop.

Medlemmar ur Ebba Gold lär ha sagt att nästa gång de ses kanske de är förband till Wrong Channel. Och vem vet, med den farten tjejerna skapar musik.

Mer läsning

Annons