Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågtrafiken i gång igen efter olyckan på järnvägsspåret – dock fortsatta tågstörningar under kvällen

En olycka inträffade på järnvägsspåret mellan Mora och Rättvik, i höjd med Vikarbyn, på onsdagseftermiddagen. Olyckan orsakade stopp i tågtrafiken på sträckan Borlänge-Mora. En person har omkommit i olyckan.

Annons

Kartan ovan anger ungefärlig plats. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

Så många miljoner drog Björn Skifs och Sabaton in – här är de 100 inom musikbranschen som tjänade bäst

SÅ KÖPER DU PLUS

En olycka inträffade på järnvägsspåret i Vikarbyn, Rättviks kommun, vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen. I två timmar var det stopp i tågtrafiken mellan Mora och Rättvik, vilket innebar störningar på tågtrafiken mellan Borlänge och Mora.

Inledningvis meddelade Trafikverket att trafiken beräknades vara i gång igen vid klockan 18.45, men vid det klockslaget kom i stället ny information om att trafiken beräknas vara i gång igen "senare under kvällen".

Vid 19-tiden meddelade dock Trafikverket att tågtrafiken åter är i gång igen mellan Mora och Rättvik. Däremot kommer det att vara fortsatta störningar i tågtrafiken mellan Borlänge och Mora under onsdagskvällen, som en följd av stoppet.

Resenärer hänvisas till www.trafikverket.se eller att kontakta sitt tågbolag för ytterligare trafikinformation. Trafikverket meddelade även att tågtrafiken förbi följande stationer kunde påverkas av stoppet och störningarna: Borlänge C, Djurås, Gagnef, Garsås, Insjön, Leksboda, Leksand, Repbäcken, Rättvik, Tällberg och Mora.

Orsaken till tågstoppet var, enligt Trafikverket och SOS Alarm, en olycka som har inträffat på spåret. En person har omkommit i olyckan, bekräftar polisen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons