Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartviks badplats rustas

/

Annons

Vid årsskiftet ansökte Östanviks bygdegårdsförening bidrag hos länsstyrelsen på 17 500 kronor till att rusta upp Svartviks badplats i Östanvik. Pengarna tas ur Skattungen/Oresjöns vattenregleringsfond. Rättviks kommun har sagt ja till ett bidrag på 13 000 och nu väntar man bara på länsstyrelsens godkännande.

- Beslutet kommer när som helst, säger Östanviks bygdegårdsförenings ordförande Mats Häll. Men enligt kommunen fick vi inte vad vi hade sökt.

Svartviks badplats är populär under sommaren och sedan flera år tillbaka har bygdegårdsföreningen en simskola där. Då är det viktigt att stranden hålls snygg.

- Pengarna kommer i första hand att gå till att renovera bryggor och hopptorn, berättar bygdegårdsföreningens styrelseledamot Ove Sandberg.

Förhoppningsvis kommer renoveringsarbetet att vara igång och färdiggjort innan badsäsongen.

- Men det finns ingen garanti för det. Det är ett ideellt arbete från styrelsen och vi renoverar själva, säger Ove Sandberg och menar på hinder som bland annat tidsbrist.

Det pågår ett ständigt jobb med att fräscha till Svartviks badplats. Tidigare har man där byggt en slogbod och reparerat badkurerna som står uppställda utmed stranden.

- Vi försöker att förbättra och förnya här varje år, säger Ove Sandberg.

På tur står alltså bryggorna och hopptornen, sedan är Svartvik redo för ännu en säsong i badandets tecken.

Mer läsning

Annons