Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande Linné-möte

/
  • Spännande med Linné. Klass 2-3 B i Vikarby skola med författaren och filmaren Bisse Falk. Foto: Katarina Cham

Annons

Under Linnéåret turnérar Bisse Falk med en berättarföreställning som handlar om Linnés Rike.

Bisse Falk har skrivit många böcker för barn om naturen och när Linnéåret kom bestämde hon sig för att resa runt och berätta om Linné och naturen.

-Naturen är så viktig och jag vill väcka ett intresse, en känsla för den och genom Linné som var så spännande, en nyfiken och intressant person passade det jättebra, säger Bisse, författare som debuterade i slutet av 1970-talet och sedan 17 år tillbaka även bor i Dalarna, den södra delen av landskapet.

-Oj, vi har hållit på för länge, säger Bisse och tittar på klockan.

-Nej, sluta inte, fortsätt berätta, säger eleverna i klass 2-3 Bi Vikarby skola där Bisse är den här dagen.

Barnen tycker om Linné, hans naturintresse och fantastiska kunskaper. De har till och med börjat träna på sitt eget Linnéspel som de ska framföra.

Till spelet har eleverna gjort många roliga saker, kläder och den fina, stora, röda blomman som visar Linnés sexualsystem, en blomma Bisse tyckte var otroligt finurligt gjord.

-Barnen visar i sin blomma exakt hur Linné såg på blommornas sexualsystem. Det är så bra gjort, säger Bisse.

-För mig är det viktigt att komma ut i skolor och möta barn. De inspirerar mig och trots att föreläsningen är lång lyssnar de och vill höra mer. Det är kul.

-Att kunna något om naturen och lära sig mer om den är början på en miljömedvetenhet. Att känna kärlek till naturen och se allt spännande i den är också värdefullt. Genom Linné är det enkelt att förmedla känslan för naturen.

Bisse fortsätter berätta om naturen och Linné på måndag kväll i Mora. Hon arbetar också med film och har bland annat ett språkprojekt i Akalla, Stockholm där en klass arbetat med film och språk och även nominerats till Stockholm Filmfestival Junior.

Några av Bisse Falks många böcker för barn är till exempel Barnens Flora, Barnens Fågelbok, Barnens Trädbok, Barnens Småkrypsbok och Barnens Undervattensbok.

Mer läsning

Annons