Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skördekväll av Rättviks populära trädgård

Gammelgården i Rättvik har haft sin säsongsavslutning, likaså hade trädgårdsgruppen i onsdags skördning av den populära trädgården belägen på gammelgården. Potatis, potatislök, morötter och svedjerovor skördades, tillsammans med lilla hunden Ella.

Annons

Den populära trädgården på Rättviks gammelgård.

För tre år sedan bestämde sig Sparf Anne-Marie Jäverbrant och Agneta Rosenlund sig för att dra sina strån i stacken och bidra till Rättviks gammelgård.

– Vi ville bidra till Rättviks gammelgård med något vi tyckte passar, och då tog vi gamla köksväxter som vi har förstått att de odlade förr, och gammelgårdar ska ju ta vara på sådant, berättar Agneta Rosenlund för DT.

Rättviks bon Sparf Anne-Marie har sedan länge varit trädgårdsintresserad, och bland annat haft visning av sin egen trädgård förut. Inspirerad av Leksands kommuns gammelgård bestämde hon och vännen Agneta Rosenlund sig för att bidra de med, fast till Rättviks gammelgård.

– Vi pratade med ordföranden i hembygdsgården här i Rättvik och fick tillåtelse. Från början tänkte vi bara att det skulle odlas köksväxter man kunde ha nytta av, men sedan tyckte jag att det skulle vara fint med lite blommor också, säger Agneta Rosenlund till DT.

Hembygdsgården i Rättvik har även ett lite café under sommaren, Café Nyfiket. Anne-Marie och Agnetas trädgård ligger vackert i anslutning till detta, och har fått positiv feedback från besökare.

– Vi tycker att det har blivit lyckat. Folk kommer och säger att "åh vad roligt, här skulle vi också vilja vara med och bidra", berättar Agneta Rosenlund.

Trädgårdsteamets skördekväll på Rättviks gammelgård

Mer läsning

Annons