Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt jobb minskar sjukfrånvaron

/
  • Roligare på jobbet. Bättre stöd till chefer och en förbättrad arbetsmiljö ska sänka sjukfrånvaron inom bland annat äldrevården i Rättvik. Personalutskottet har beslutat om en satsning på minskad sjukfrånvaron under 2008.

Annons

Socialförvaltningen har drygt 500 anställda och en total lönekostnad på cirka 250 miljoner kronor per år. Sjukskrivningarna utgör en stor kostnad för kommunen.

- Sjuktalen har minskat men är ännu på tok för höga. Personalenheten ska nu analysera situationen djupare för att försöka komma tillrätta med problemet. Ett problem i sammanhanget är att det varit ständiga byten av enhetschefer. Det är ingen bra strategi. Vi ska nu se om vi kan ändra på det genom att öka stödet till cheferna.

Tanken är att en bättre arbetssituation ska leda till bättre arbetsklimat. Ett sätt kan vara att anställa en person som kan stötta cheferna i kontakten med sjukskrivna.

- Sjukskrivningar som beror på dålig arbetsmiljö ska vi försöka få bort. Inte minst handlar det om stora pengar för kommunen. Om en procent av sjukskrivningarna beror på otrivsel handlar det enbart för socialförvaltningen om 2,5 miljoner kronor per år. Vi har de senaste åren varit på rätt väg. Men sjukskrivningarna är fortfarande ett problem. Det ska helt enkelt bli roligare att jobba, säger Inge Östlund.

Personalutskottet har även beslutat att äska pengar i nästa års budget för en ny central kommunal rekryterartjänst. Tjänstemannen ska ansvara för ett kommunalt enhetligt rekryterings- och anställningsförfarande, introduktion av nyanställda och ansvara för att kommunen lever upp till arbetsmarknadslagarna.

Mer läsning

Annons