Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang varnas efter flera förseelser

/

Siljansbadets restaurang i Rättvik varnas av Socialutskottet för en mängd förseelser inom bland annat alkoholhanteringen.
Det var vid en stor tillsyn av både Tullverk, polis och Räddningstjänst bristerna upptäcktes.
Bland annat har restaurangen erbjudit mängdrabatt och serverat en påtagligt berusad person.

Annons

Det var vid en kontroll av restaurangen i oktober där socialförvaltningen, polis, Räddningstjänst, Skatteverket och Tullverket deltog bristerna uppdagades.

Näringsstället som ligger vid Siljansbandets camping har både fått varning för att inte ha registrerat all försäljning av mat, restaurangen har inte heller erbjudit alla kunder kvitton på sina köp.

-Det fanns också brister i registreringen av personal där en anställd inte registrerat sig, skrivit in sig i personalliggaren, vilket är reglerat i lag, säger Yvonne Olsson, alkoholhandläggare, Rättviks kommun.

Personalliggaren registrerar personal när de börjar jobba och när de slutar jobba och vilka de är.

-Restaurangen hade även reklam och marknadsföring av alkohol som var påträngande. Man erbjöd även mängdrabatt vid alkoholköp. En kraftigt berusad person serverades alkohol vilket inte är tillåtet.

-Vi hade en stor tillsyn av restaurangen och socialutskottet har beslutat ge näringsstället en varning vilket betyder att bristerna måste åtgärdas annars riskerar ägaren att förlora serveringstillståndet. Det är allvarlig kritik på flera punkter, säger Yvonne Olsson.

Restaurangen håller stängt mellan augusti och maj och har enbart öppet under höstmarknaden. När Siljansbadets Restaurang öppnar igen kommer en ny kontroll att genomföras för att granska om alkohollagstiftningens regler följs.

Mer läsning

Annons