Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsiffror för Silja Turism

/
  • Att njuta vid Siljan. Turistnäringen i Siljansregionen ökar igen och har nått en omsättning på över två miljarder kronor. Foto: SANDRA MATTSSON.

Annons

- Vi har följt omsättning för besöksnäringen ända från starten av Siljan Turism AB för 20 år sedan. Men aldrig har vi kunnat konstatera en så stor ökning som nu, säger Anders Bjernulf, VD för Siljan Turism AB.

- Under min tid i bolaget har vi haft som mål att passera den magiska drömgränsen på en omsättning på mer än 2 miljarder. Nu har vi gjort det och det känns mycket tillfredsställande, fortsätter Bjernulf.

Totalt sysselsätter näringen idag drygt 1300 personer och är därmed en av regionens viktigaste näringar. ??

-Det kanske viktigaste av allt är att vi kan förstärka synen på vår bransch som den basnäring den faktiskt är och att vi gemensamt lyckas frigöra den enorma tillväxtpotential som ligger dold i bygden, avslutar Anders Bjernulf.

Det finns många faktorer som spelar in i framgången. Till de generella hör en fin sommar och en rejäl högkonjunktur. Men gästerna väljer just Siljansbygden beror naturligtvis på bygdens alla evenemangs- och aktivitetsföretag. Allt från Vasaloppet till Musik vid Siljan och Sommarland.

-Tillsammans med alla andra små och stora aktörer ger de en fantastisk bredd som lockar människor till vårt område, säger Lasse Liljegren, marknadschef på Siljan Turism AB som därmed inte anser att regionen kan slå sig till ro. Det är långt kvar till kapacitetstaket.

Mer läsning

Annons