Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviksspelman på Unga Klara

/

Annons

Musikern Hadrian Prett från Rättvik deltar i en teateruppsättningen Skuggfåglarna vid Unga Klara i Stockholm.Föreställningen är en kärlekshistoria om två ungdomar, deras hopp, drömmar och mod. Kajsa Isaksons är regissör till stycket där 30-tal, dans, elektronica, video och livemusik möts.

- Skuggfåglarna handlar om att växa upp utan att veta om att du kan sikta mot stjärnorna. En generation som inte känner sig något värd. Pjäsen handlar också om att vakna upp och få veta att det går att utmana sitt öde, säger regissören Kajsa Isakson.

Naomi Wallaces pjäs Skuggfåglarna eller "The Trestle at Pope Lick Creek" hade premiär i USA 1998 och har sedan dess spelats runt om i hela Europa. Naomi Wallace är poet och en av de mer uppmärksammade amerikanska dramatikerna idag. Hon är starkt engagerad i fredsrörelsen och flera av hennes pjäser innehåller referenser till krig. Hennes senaste pjäs, The Inland Sea, har världspremiär 2007.

Skuggfåglarna hade premiär 31 januari på Unga Klara i Stockholms stadsteater. Nypremiär blir det på Stockholms stadsteater i Skärholmen den 24 april.

Rättviksbördige Hadrian Prett är en av två musiker i föreställningen. Riksspelmannen Hadrian är utbildad musiker vid Kungliga Musikhögskolans folkmusiklinje. Han är en av medlemmarna i grupperna Urga, Rosenbergs Sjua samt performance gruppen Hard Hat Area. Hadrian har bland annat medverkat i Cirkus Cirkörs uppsättningar Trix och Cirkusliv.

Av: Naomi Wallace, Översättning: Pamela Jaskoviak.

Regi & koreografi: Kajsa Isakson, Dramaturg: Erik Uddenberg.

Scenografi: Lars Östbergh, Kostym & mask: Patricia Svajger.

Ljus: Lotta Fogelström, Ljud: Appel Musik: Magnus Larsson, Video: Måns Nyman.

I rollerna: Katharina Cohen, Per Graffman, Lars Hansson, Clara Norman, Tito Pencheff, Cilla Thorell.

Musiker: Pernilla Andersson och Hadrian Prett.

Mer läsning

Annons