Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviks judoklubb hämtar erfarenheter från Frankrike

Rättviks Judoklubb har sedan i somras ett nära samarbete med en fransk judoklubb. Nyligen kom fyra rättvikstränare hem från en vecka hos klubben i Cagnes-sur-Mer där de tränade och knöt kontakter inför framtiden.

Annons

Redan för tre år sedan tilbringade representanter för Rättviks Judoklubb en vecka på träningsläger i Agde, en mindre utanför Montpellier. Där bekantade de sig med ledare och tränare från en klubb i Cagnes-sur-Mer vilket resulterade i ett läger i Rättvik och Borlänge på sensommaren 2016. Där bestämdes att Rättviks Judoklubb skulle besöka klubben i Cagnes-sur-Mer, dit de fyra tränarna alltså åkte i början av april i år.

Frankrike är ett av världens största judoländer, och Rättviks judoklubb ser därför mycket positivt på samarbetet med den franska klubben. Senare i sommar ska tränare från Frankrike komma upp till Rättvik för att hålla i ett veckolångt läger för barn och vuxna. Framöver planeras också samarbetet att utökas; Rättviks Judoklubb får möjlighet att skicka barn och vuxna, tränande och tränare till klubben i Cagnes-sur-Mer, som å sin sida kommer att skicka tränare och barn upp till Rättvik.

Rättviks judoklubb ser positivt på samarbetet med judoklubben i Cagnes-sur-Mer.

Mer läsning

Annons