Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik prisas för sitt digitala arbete: "Vi är oerhört glada, stolta och rörda"

Rättvik har utsetts till Sveriges eHälsokommun 2018. Juryn skriver i motiveringen att Rättviks kommun får priset för sitt digitala arbete för personer med funktionsnedsättningar.
– Vi är oerhört glada, stolta och rörda över vinsten, säger Gunilla Klingh och Lena Fröyen, som tog emot priset.

Annons
Rättvik är Sveriges eHälsokommun 2018. Gunilla Klingh och Lena Fröyen, tog emot priset i Göteborg. Gunilla jobbar som verksamhetschef inom vård och omsorg och Lena är förvaltningschef vid socialförvaltningen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Påskyndad VA-utbyggnad upprör bybor – "Plötsligt ska de bara börja gräva"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

På tisdagen hölls galan Vitalis på Svenska mässan i Göteborg. Under galan utsågs Rättvik till Sveriges eHälsokommun 2018. Priset togs emot av Rättviks kommuns Lena Fröyen, förvaltningschef vid socialförvaltningen, och Gunilla Klingh, verksamhetschef inom vård och omsorg. De båda har varit drivande i arbetet som nu gav detta pris.

I ett pressmeddelande från kommunen kommenterar de båda priset så här:

– Vi är oerhört glada, stolta och rörda över vinsten och över de fina orden i motiveringen. Fantastiskt att lilla Rättviks målinriktade arbete och engagemang uppmärksammas på Nordens ledande e-hälsomöte. Även om vi är fysiskt närvarande prismottagare så ska detta firas med dem som verkligen ligger bakom: våra engagerade medarbetare och brukare!

Rättviks kommun har jobbat för att öka den digitala delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar.

– Det som är självklart för många, är inte det för alla. Jag är stolt och glad över att vi i Rättviks kommun arbetat målmedvetet för att öka den digitala delaktigheten för personer som bor på kommunens gruppbostäder och har sin sysselsättning på dagliga verksamheter, Annette Riesbeck, (C), kommunalråd i Rättvik, i pressmeddelandet.

– Fantastiskt kul och inspirerande att vi blir uppmärksammade i vårt digitala arbete! Vi har kommit långt med små resurser som jag ser det. Samspelet med mellan IT och socialförvaltningen har gått fantastiskt bra och gett resultat, säger Rättviks kommuns IT-chef Mikael Brandfors.

Så här lyder delar av juryns motivering: ”Med ett fantastiskt fokus på människors behov och förutsättningar, en uttalad målsättning och ett stort ansvarstagande har man lyckats göra stor skillnad för människor med funktionsnedsättning". Hela motiveringen finns att läsa här.

Juryn består av representanter från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Myndigheten för delaktighet, Vårdförbundet, Föreningen Sveriges Socialchefer och Vitalis.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons