Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik prisade betydelsefulla invånare och insatser

Musikern, läraren och inspiratören Sege Johansson har tilldelats Rättviks kommuns kulturpris för 2016.
Kommunens miljöpris går till Förskolan Solgården och utmärkelsen Årets medarbetare tilldelas Elevhälsans Anne Klockar och Anette Ingels.

Annons

Sege Johansson blev årets kulturpristagare.

Priserna och utmärkelsen delades ut under senaste sammanträdet med Rättviks kommunfullmäktige.

Sege Johansson, Förskolan Solgården, Anne Klockar och Anette Ingels uppmärksammades med blommor, diplom, tal och en fanfar.

I motiveringen till valet av Sege Johansson som kulturpristagare framhålls att han är känd för sin medryckande improviserande stilkänsla, sitt vackra spel och sin trumpetton.

– Han har med stor entusiasm och under många år fostrat, inspirerat och varit en fantastisk ledare/lärare för blåsmusikanter i bygden. Han har medverkat i allt från jazzensembler till olika ceremonier och högtider i såväl kommunala som kyrkliga sammanhang. Sege Johansson är en förebild inom musiken i vår kommun, heter det i motiveringen.

Från vänster Petra Wiberg, Lisa Kallur och Christina Nordqvist efter att Förskolan Solgården fått Miljöpriset för 2016.

Förskolan Solgården i Vikarbyn får miljöpriset för sitt hållbarhetsarbete. Solgården fick i våras som första förskola i Rättvik Grön Flagg-certifiering efter att ha tagit fram en handlingsplan och jobbat konkret med olika miljöfrågor.

Grön Flagg är en certifiering och ett undervisningsverktyg som i Sverige erbjuds av Håll Sverige Rent.

Kommunledningen i Rättvik hoppas att fler inspireras av Solgårdens arbete.

Barn- och utbildningsförvaltningens chef Lars Kratz flankerad av Årets medarbetare 2016 Anette Ingels, till vänster, och Anne Klockar.

Att Anne Klockar och Anette Ingels får pris som Årets medarbetare motiveras med att de har påvisat betydelsen av tidiga insatser för barn i behov av särskilt stöd.

– Genom sitt stora engagemang och entusiastiska arbetssätt har de vunnit pedagogernas förtroende, Det har resulterat i ökad kompetens hos medarbetarna och en högre kvalitet i Rättviks förskolor, heter det i motiveringen.

Det betonas också att de "med sin långa erfarenhet och sitt stora kunnande utgör ett ovärderligt stöd för kommunens pedagoger och chefer i arbetet med att möta varje barns behov".

Mer läsning

Annons