Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull man orsakade olycka – påstår att han drack öl i väntan på polisen

En man från Rättviks kommun har dömts för grov rattfylla efter att ha orsakat en trafikolycka. Själv påstår mannen att han drack starköl efter olyckan i väntan på polisen. Han har erkänt rattfylleri av normalgraden.

Annons

I början av mars inträffade en trafikolycka på Vallongatan i Gävle där en förare körde in med sin bil och skrapade en annan bil som stod i den mötande körriktningen.

Den 44-årige mannen som körde bilen är bosatt i Rättviks kommun och har i förhör sagt att han kvällen innan händelsen hade druckit alkohol och att han insåg att det kunde finnas kvar i blodet. Därför har han erkänt rattfylleri av normalgraden.

En passagerare i bilen som blev skrapad gick ut och bad 44-åringen om nycklarna i väntan på att de ringde polis som senare kom till platsen.

Efter ett test kom det fram att den 44-årige mannen hade 1,93 promille alkohol i blodet och nu döms han för grovt rattfylleri.

Själv menar dock mannen att den höga alkoholkoncentrationen uppstod efter olyckan då han ska ha öppnat och druckit starköl medan passageraren i den andra bilen ringde polisen.

Den förklaringen avvisar dock tingsrätten utifrån en alkoholanalys som gjorts samt genom vittnesmålet från passageraren som menar att han haft den 44-årige mannen under ständig uppsikt i väntan på polisen.

Mannen får som straff en månads fängelse.

Foto: Gorm Kallestad

Mer läsning

Annons