Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protestlistor mot präst

Annons

Under våren tillträdde komminister Carl Johan Rudman sin tjänst i Rättviks församling. I församlingen väcktes reaktioner mot tillsättningen eftersom Rudman är motståndare till kvinnliga präster.

Kerstin Forsberg tog initiativ till namninsamlingen och hon samlade under några dagar 305 namnunderskrifter, ingen av listorna lades ut i någon affär.

-Det är en större fråga än frågan om en enskild tillsättning av en präst. Vad ryms under religionsfriheten, undrar Kerstin Forsberg.

Mats Carlsson, kyrkofullmäktiges ordförande och ledamot i kyrkonämnden kommenterar namninsamlingen med att detta är ett uttryck för demokratin.

-De har rätt att säga vad de vill, men jag håller inte med dem, säger Mats Carlsson.

-Carl Johan Rudman har bra referenser och goda vitsord. Han hade även gott samarbete med kyrkoherden på sin förra arbetsplats i Falun, som är en kvinna.

-Jag ser inga problem. Jag var inte med under tillsättningen, men jag har accepterat den och Carl Johan Rudman ska få visa vad han går för, att han sköter sitt uppdrag och det har han gjort hittills, säger ordförande i kyrkofullmäktige.

Mer läsning

Annons