Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv uppmärksamhet gläder kulturchef

/
  • Märta Kallur tror att det mångfacetterade utbudet i Rättviks Kulturhus är orsaken till den positiva rapporten från Svensk biblioteksförening.  Foto: Mats Laggar

Annons

Svensk Biblioteksförening hävdar att Rättviksborna är länets flitigaste biblioteksbesökare. Enligt Svensk biblioteksförening anser besökarna att biblioteket är attraktivt, uppfyller önskemål och behov, har kunnig personal och ett aktuellt utbud samt generösa öppettider.

- Roligt att de påstår detta. Jag kan bara hålla med, säger kulturchef Märta Kallur.

En starkt bidragande orsak till besökfrekvensen kan vara att biblioteket i Rättvik har öppet alla dagar i veckan - även söndagar.

- Samtidigt är vi inte bara ett bibliotek. I Rättviks Kulturhus har vi även museer, konstutställningar och olika kulturevenemang. De generösa öppettiderna gör också att många besökare kommer för att exempelvis studera eller bara läsa tidningen, vilket är bra, säger kulturchef Märta Kallur.

Samtidigt visar föreningens analys av statistiken från Statens Kulturråd att även barnbokslånen ökat mest i länet i just Rättvik, med hela 32 procent från 2008 till 2009.

- Och statistik är alltid svår att bedöma. Vi vet inte hur de tolkat eller fått fram just det här resultatet. Den statistik vi lämnat in tar exempelvis inte upp utlåningen vid byskolorna och i förskolan. Det är något som känns fel i just denna statistik. Men vi är naturligtvis glada att de hävdar att vi är duktiga, säger kulturchef Märta Kallur.

Mer läsning

Annons