Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis hittade olagliga vapen i Rättviksby

Annons

En 40-årig man, boende i en Rättviksby, åtalas av Mora tingsrätt för grovt vapenbrott och grov misshandel. Den 16 december larmades polis sedan mannen, enligt åklagaren, misshandlat en kvinna i mannens hem. Enligt åtalat har mannen slagit kvinnan i huvudet, knuffat henne mot en dörr och dragit henne nedför en trappa över ett golv och ut genom ytterdörren.

I samband med den utredning som följde hittade polisen ett vapenskåp i mannens bostad. I skåpet fann polisen fyra vapen, ett hagelgevär, en revolver, en pistol och ett armégevär. Mannen saknade licens för vapnen.

Mannen som satt häktad över julhelgerna fram till den 2 januari nekar till brotten. Han hävdar att han hittat vapnen i Stockholm - och tagit med dem när han flyttade till Rättvik.

Kvinnan som är från ett annat land har lämnat landet. Därför stöds misshandelsåtalet av 35 kapitlet, 14 paragrafen i rättegångsbalken, det vill säga att skriftlig bevisning får åberopas om den redan lämnats till åklagare eller polis. Åklagarens åtal stöds även av vittnesuppgifter.

Mer läsning

Annons