Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil kraschade in i polisbil – föraren ska ha haft 2,52 promille alkohol i blodet

Med 2,52 promille alkohol ska Rättviksbon ha satt sig bakom ratten – en färd som ska ha slutat med att han kraschade in i en polisbil.

Annons

Det var i juni förra året som en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Rättviks kommun, ska ha satt sig bakom ratten med hela 2,52 promille alkohol i blodet – en färd som slutade med att han kraschade in i en polisbil. I samband med detta ska det även ha uppdagats att mannen hade en kniv på sig.

Nu åtalas han vid Mora tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, skadegörelse samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Han åtalas även för ringa narkotikabrott då han, i juli, på polisstationen i Mora ska ha blivit påkommen med att ha 10.3 gram cannabisharts.

Som bevis lägger man bland annat fram förhör med polisen som satt i den aktuella polisbilen, analysresultat och fotografier.

Mannen själv erkänner grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han förnekar dock brott mot knivlagen samt säger sig varken kunna erkänna eller förneka skadegörelse.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons