Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Enåbadet invigt

/
  • Invigt. Kommunalrådet hans Jonsson klippte bandet för nya Enåbadet.
  • Premiärrusning. Många trodde att Rebecca Larsson från Evertsberg var först i det nyinvigda badet. Hon slogs dock med hundradelar av en pojke på andra sidan bassängen, se bilden.
  • Solfångare. Den nya solvärmeanläggningen försörjer helt det tempererade badet, och stora delar av varmvattnet för serviceanläggningens dusch- och badrum.

Annons

För två år sedan konstaterade styrelsen för Folkets Hus att det 44 år gamla Enåbadet var i akut behov av en renovering. Samtidigt togs även beslut om renovering och byggnation av nya servicebyggnader, campingreception, administrativa lokaler, solvärmeanläggning och butik. Även en ny minigolfbana har byggts, med högsta tävlingsstandard. När notan summeras stannar kostnaderna på drygt 19 miljoner.

- Det återstår lite småfix som grässådd, markarbete och plattsättning. Om en vecka ska hela anläggningen stå helt klar för att ta emot semesterfolket och Rättvikarna, säger nye chefen för Enåbadet, campingen och Rättviksparken - Steinar Dahl.

Den nyinvigda bassängen är större än den gamla, 25 meter lång och drygt 12 meter bred. Renoveringen är anpassad för att tillåta en fortsatt utbyggnad mot en fullstor simhall.

- Vi har sedan tidigare erbjudit kommunen att lägga den planerade simhallen här. Allt vi byggt är anpassat för det. Nu är det upp till kommunen, säger ordförande Jan-Erik Stors som drivit och projekterat renoveringssatsningen.

Under lördagen invigdes bassängen av kommunalrådet Hans Jonsson, c. Han vill inte avslöja om Enåbadet ingår i kommunens simhallsplaner. Men i sitt invigningstal underströk han att Enåbadet spelar är viktig roll för Rättvik och Rättvikarna.

Mer läsning

Annons