Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny präst i Rättvik

/

Annons

-Det är väldigt bra för då får jag träffa alla direkt, säger Carl-Johan.

Mitt i flyttbestyren tar Carl-Johan Rudman mot i sitt nya hem, Kaplagården, byggd 1789 med utsikt över Siljan och Rättviks kyrka.

-Jag efterträder Stefan Fredriksson som arbetat i församlingen i 12 år. Jag lämnar min tjänst som komminister i Stora Kopparbergs församling där jag arbetat 15 och ett halvt år. I Stora Kopparbergs församling har jag arbetat med såväl konfirmandundervisning, vikarierat som kyrkoherde och jobbat med de flesta arbetsuppgifter en präst kan ha i församlingen.

Men Carl-Johans bakgrund som präst i Ilsbo norr om Hudiksvall omfattade resor i glesbygd och det blir även en av Carl-Johans arbetsuppgifter i Rättviks församling.

-Jag kommer även att arbeta i Finnmarken, Bingsjö, Dådran, Dalstuga och i Boda. Samtidigt kommer jag att ingå i ett arbetslag vilket jag ser som mycket positivt, något jag saknade mycket i Ilsbo, berättar Carl-Johan.

Carl-Johan är äkta hälsing, kommer från Edsbyn, studerade teologi i Uppsala, där han även prästvigdes 1984. Under studietiden träffades Carl-Johan och den andre nye prästen i Rättviks församling, Lennart Norberg, som ska arbeta I Boda.

Att studera, läsa något hebreiska, grekiska, lite varje dag, att spela något varje dag, på fiolen och pianot är viktigt för Carl-Johan. En av höjdpunkterna i livet var studierna i Svenska teologiska institutet i Jerusalem.

-Det känns mycket bra att komma hit, som att komma hem, säger en av Rättviks nya präster.

Yrke: Komminister.

Ålder: 49 år.

Familj: Två barn.

Bor: Rättvik.

Intressen: Jogging, läsa, studera, spela fiol och piano.

Aktuell: Ny präst i Rättviks församling, installeras i Rättvisk kyrka på söndag.

Mer läsning

Annons