Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk nätverk bjuder på "grensus" i Bingsjö

Det är ett musikaliskt nät- eller grenverk med Bingsjö som informellt centrum eller "huvudstam". Efter att ha tränat under hela hösten ger sång- och musikgruppen Ruijan Haarat, ledd av Walters Börje Edenius, nu en hejdundrande julkonsert i Bingsjö kyrka.

Annons

Ruijan Haarat räknar med att fylla Binsjö kyrka med åhörare och stämningsfull sång och musik.

Ruijan Haarat är finska och betyder Finnmarkens grenar.

De här grenarna sträcker sig, om man utgår från Bingsjö, sex-sju mil ut och omfattar orter som Boda, Falun, Furudal och Rättvik – och ett40-tal körsångare och instrumentalister.

Musikprofilen Walters Börje Edenius är grundare av "grenverket", som han leder och ackompanjerar på orgel och piano.

Efter höstens övningar ger Ruijan Haarat på söndag en konsert i Bingsjö kyrka. Körsångarna ackompanjerar på fiol och cittra och framför traditionella julsånger, men också egna låtar. Även publiken kommer att bjudas in till allsång.

O helga natt, Annas Julvisa, Koppången, Stad i Ljus, Decembernatt står på programmet och bland de instrumentala inslagen märks Julottan och Dal Jerks gånglåt.

– Det här blir en musikalisk höjdare med massor av julstämning och kända och okända julsånger, säger en Orebo, som haft möjlighet att tjuvlyssna under genrepet.

Eftersom kyrkan är förhållandevis liten säls biljetter endast i förköp – och intresset är så stort att de medverkande redan diskuterar möjligheterna att ge ytterligare en konsert.

– Fortfarande finns det biljetter kvar, berättade biljettansvariga Britta Jones, Bingsjö, på fredagen.

Mer läsning

Annons