Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med finbil runt sjön

/

Annons

För 28:e året i rad begav sig de cirka 550 bilarna ut från Prästskogsvallen för att åka Siljan runt. Vid middagstid rullade de amerikanska kraftpaketen iväg för att averka årets upplaga av Big lake Run, som nu för tiden kallas "The run in the Sun".

- Det var jag och Göran Ambell som tyckte att det namnet passade bra, eftersom vi bara haft regn en enda gång hittills, säger grundaren Olle Sandback.

Samtidigt bekymrar han sig över det oförtjänta rykte träffen har fått.

- Vi kan ju inte ansvara för om folk blir överförfriskade, men här har vi bara trevligt. Det är som en enda stor familj, fortsätter Sandback.

- Det har i alla fall blivit mindre fylla och finare bilar nu, tillägger han medan någon kommer och hälsar glatt på honom.

Prästskogsvallen är fylld emd bilar och folk i alla åldrar, och någon ropar till mig att det här är det bästa som finns på hela sommaren.

Dagen stavas folkfest, och den avslutades på lördagskvällen på Rättviksparken med rockabilly på scenen. Just 4 Fun, Wild Wax Combo från Danmark, The High Jacks och Rootmoos Rockers rockade, och publiken hängde givetvis med.

Mer läsning

Annons