Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många UF-företag på Stiernhööksgymnasiet

En doft av renhorn och hundgodis spred sig över Stiernhööksgymnasiet när årets lokala UF-mässa hölls i skolans aula.
Ett 60-tal elever med 27 företag ställde ut i montrar och visade upp sina företag och produkter för en jury som hade till uppgift att utse segrarna i kategorirena Årets företag, monter, produkt och Årets säljare.
Segrarna i Årets företag i Rättvik går nu vidare till UF-DM och tävlar om att bli Årets företag i Dalarna.

Annons

Alla pristagare i kategorin Årets företag samlade på scenen i skolans aula.

Vinnare i Årets företag blev Tassar-UF och Alice Gundhe från Insjön som i sitt företag producerar och säljer bland annat hund.och kaningodis. Hon har även skrivit en kaninbok.

- Det är klart att det känns jätteroligt, sade Alice Gundhe.

På andra och tredje plats i kategorien Årets företag placerade sig Tjugofyra/sju Jewelry UF på andra plats och trea blev Made By Rättvik.

Anna Björklöf och Jerk Gumunds-Jones driver UF-företaget Siljans Fläsk och har fött upp sex ekologiska grisar. Under mässan gick deras produkt som smör i solsken  och de sålde det mesta av vårens slaktprodukter.

Segrare i kategorin bästa monter blev UF-företaget Tjugofyra/sju Jewelry och bästa produkt hade Julia Snickås medan Emil Lisell fick ta emot priset som årets säljare.

Sunna Rensberg och Emma Dahlqvist säljer renhorn som tuggben till hund i deras företag Rentugg-UF

Det fanns verkligen många spännade och intressanta företag som visade upp sig den här dagen. Förra året utsågs Stiernhööksgymnasiet till Årets UF-skola i Dalarna. Att skolan satsar fullt ut på att leva upp till bevis även i år kunde man lätt förstå när man vandrade runt bland montrarna.

Mer läsning

Annons