Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för två fall av misshandel – ska ha knuffat kvinna nedför en trapp

En man från Rättviks kommun har åtalats misstänkt för två fall av misshandel. Han ska ha misshandlat en kvinna vid två tillfällen, bland annat så att hon fick en fraktur i svanskotan.
Den åtalade mannen förnekar brotten.

Annons

En man från Rättviks kommun har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för två fall av kvinnomisshandel. Brotten ska ha begåtts i en bostad i Rättviks kommun.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 60-årsåldern och bosatt i Rättviks kommun. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel.

Enligt åtalet ska mannen, någon gång i slutet av januari 2013, ha misshandlat en kvinna i en bostad i Rättviks kommun. Mannen ska ha slagit och sparkat kvinnan på kroppen flera gånger.

I juni 2013 ska mannen, enligt åtalet, ha misshandlat kvinnan igen, på samma plats. Mannen ska då ha tagit tag om kvinnans armar och sedan dragit och knuffat henne nedför en trapp och även sparkat henne i ryggen. Kvinnan ska ha fått blåmärken och en fraktur i svanskotan av misshandeln.

Som bevisning lägger åklagaren fram journalanteckningar över kvinnans skador samt. förhör med den åtalade mannen samt målsäganden och flera vittnen, som har berättat om vad kvinnan har berättat för dem om händelserna. Flera av vittnena ska även ha sett kvinnans skador, som hon fått vid de båda händelserna.

Den åtalade mannen förnekar brott i båda fallen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons