Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda öppnar Spa till hösten

/

Annons

Linda går på en KY-utbildning inom hälsa och turism i Orsa, dit hon för det mesta pendlar. Utbildningen omfattar även massage, spa och alternativ medicin.

- Jag håller just nu med en kurs i alternativ medicin, och det handlar om till exempel akupunktur.

Det behövs en högskolekompetens för att söka till utbildningen, som bara har ett år på nacken. Antagningarna går till som vanligt, och Linda går nu i tvåan där klassen har 23 elever. Klassen under har 35 elever.

- Utbildningen går under namnet SCOTT, Swedish College of Travel & Tourism, och nu i vår kommer vi att börja vår gymintruktörsutbildning. Vi har bland annat arbetat med olika reseutbildningar och skidlärare, säger Linda.

Linda gick, för två år sedan, en utbildning med friskvårdsprofil på Mora Folkhögskola där man helt enkelt fick lära sig att må bra.

- Det jag läser nu handlar mer om mental och psykisk hälsa.

Linda har nyss börjat på en företagarskola som hålls på Närvik kvällstid där man får grunderna om hur man startar eget.

- Jag har ett examensarbete om att starta eget, så jag tänkte att det var lika bra att ta en kurs i det. Tanken är att jag ska starta eget på halvtid i höst. Min sambos pappa är egen företagare så jag vet lite vad det handlar om, berättar Linda.

Hon är väl medveten om att det tar sin tid att bli etablerad och att skapa en kundkrets, men tanken är att försiktigt börja med massage och spa.

Nu jobbar Linda extra på Aqua Sence Spa i Tällberg och Hemköp i Rättvik mellan varven.

- Det gäller även att hålla sig uppdaterad och att ständigt vidareutbilda sig. Jag tänker sedan vidareutbilda mig inom mental hälsa, för allt är så stressat nu, avslutar Linda.

Mer läsning

Annons