Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortet var indraget men mannen körde bil ändå – skyller på dåliga bussförbindelser

Trots att mannen från Rättviks kommun visste att hans körkort var indraget så körde han bil ändå.
Mannen förnekar brott och hävdar att han behövde bilen, eftersom bussförbindelserna var så dåliga. Mora tingsrätt köper inte den förklaringen utan dömer mannen för grov olovlig körning.

Annons

En man från Rättviks kommun visste att hans körkort var indraget men körde bil ändå, eftersom bussförbindelserna var så dåliga. Nu döms han till dagsböter för grov olovlig körning.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Anlagda bränder i Rättvik är uppklarade: "Ungdomar har erkänt"

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Rättviks kommun. Den 11 oktober i fjol körde mannen bil på Skolgatan i Rättvik trots att hans körkort var indraget.

Mannen har medgett att han körde bilen men förnekat brott. han har uppgett att han tidigare har dömts gör grovt rattfylleri och upplevde att han då blev tredubbelt bestraffad, då han behövde bära fotboja och installera alkolås i sin bil., samt att alkolåset skulle vara installerat längre tid än vad som är brukligt.

Han visste om att hans körkort var indraget, och hade överklagat detta beslut, men har uppgett att han körde bil den aktuella dagen ändå, bland annat för att bussförbindelserna inte var så bra och att han skulle köpa varor som han behövde frakta i en bil.

Mora tingsrätt konstaterar att det är bevisat att mannen inte var behörig att köra bil vid det aktuella tillfället och påpekar att beslutet om att dra in ett körkort gäller omedelbart, även om beslutet överklagas.

Därför anser tingsrätten att mannen gjort sig skyldig till grov olovlig körning,. Han döms till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons