Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd tror unga prioriterar simhall

Annons

- Vi hade ett ungdomsting i Rättvik i veckan. Vid en enkel handuppräckning visade det sig att en majoritet - cirka 85 av 100 unga - hellre ville ha en simhall än en bollhall. Jag respekterar IFK Rättviks åsikter och synpunkter, men simhallsförespråkarna är inte så fel ute som IFK tror, säger han.

Frågan om en ny sim- och bollhall är inte avgjord. Kommunledningen vill hitta vägar att sänka kostnaderna. En simhall beräknas i dag kosta 60 miljoner. Det totala projektet inklusive bollhall, gym och spa har beräknats till minst 110 miljoner - vilket skulle innebära en årlig kommunal kostnad på 7,5 miljoner kronor per år i 20 år. Kommunledningen vill ha ned den årskostnaden till cirka 5 miljoner.

- Hur det nu blir bearbetas inom de olika partierna. Sedan vidtar en politisk process som utmynnar i beslut i fullmäktige. Folkpartiet, som lade den här motionen som utmynnat i detta, vill ha en kombinerad sim- och bollhall. Det ville också den grupp som utredde frågan. Men om man av ekonomiska skäl måste prioritera så väljer vi simhall före en bollhall, säger Björn Guström.

Ålderstrukturen talar också för en simhall, menar kommunledningen.

- Mellan år 2010 och 2020 ökar antalet Rättvikare i åldrarna 65 till 75 år med 700 personer. Ungdomar i aktiv ålder minskar med 200. En simhall gynnar fler ur ett folkhälsoperspektiv, säger han.

Mer läsning

Annons