Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimatet allt bättre- för Rättviksföretag

/
  • Näringslivsmöte. Carl Ström, regionchef Svenskt Näringsliv och Gunilla Jacobsson, näringslivsansvarig Rättviks kommun och företagsklimatet i Rättvik.

Annons

Allmänheten, bland politiker och tjänstemän, i skolor och bland mediaföretagen upplever företagarna en positiv inställning. Detta visar undersökningen Demoskop gjort på uppdrag av Svenskt Näringsliv.

Undersökningen som genomförs varje år visar att företagsklimatet blir allt bättre i Rättvik och att klimatet för företagarna inte ligger långt efter Leksands kommunen som är bäst i Dalarna.

-Äntligen kan man nästan säga. Vi har väntat på den här utvecklingen i Rättvik och ny syns också den goda viljan i undersökningen, säger Carl Ström, regionchef för Svenskt Näringsliv när han presenterade resultatet under Företagarna i Rättviks och Närviks frukostmöte.

-Och det går bra för näringslivet och företag i Rättvik. Det har också gjort att företag upplever svårighet att rekrytera utbildad personal och personal med erfarenhet.

-Roligt är det också att företagen upplever att de har bättre kontakt med skolan, högskolan, såväl som gymnasieskolan och grundskolan.

Undersökningen visar också att företagarna gärna vill ha gemensamma mötesplatser, till exempel företagsfrukostarna en gång i månaden.

-Eftersom Rättvik har många små företag, är det viktigt att det skapas mötesplatser för dem, som bland annat företagsfrukostarna, men helt klart är att Rättvik är på rätt väg, säger Carl Ström.

Under maj redovisas Svenskt Näringslivs ranking för hela landet.

Mer läsning

Annons